transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Partener solutii hosting:


SimpliQ

Partener business:


SMARTfinancial

SMARTfuture - un proiect:


Smart Press

Atacurile tip phishing in Romania s-au triplat in 2008

Bitdefender, -S&T

Numarul de atacuri tip phishing din Romania a crescut de trei ori in primele opt luni ale acestui an, comparativ cu intregul an 2007, plasand Romania pe locul cinci la nivel mondial in topul tarilor cu cel mai mare numar de site-uri clone ale bancilor, a declarat la o conferinta de presa, reprezentantul BitDefender, Vlad Valceanu.

"Romania s-a situat pe locul cinci in topul tarilor care gazduiesc site-uri clone ale bancilor. Numarul atacurilor in acest domeniu a crescut de trei ori in acest an, in comparatie cu numarul atacurilor din 2007. In 2008 au fost inregistrate 30 de atacuri phishing", a afirmat acesta. Suma pierduta de clientii bancilor din Statele Unite ale Americii s-a ridicat la 3,2 miliarde dolari in 2007, potrivit reprezentantului BitDefender, insa pentru Romania nu exista, momentan, o situatie a pierderilor inregistrate.

"Datele din conturile furate se comercializeaza pe o piata neagra la preturi foarte mici. Costurile pot varia intre 50 de centi si o suta de dolari", a adaugat Vlad Valceanu. "Atacurile tip phishing au evoluat, de la cele in care se regaseau greseli gramaticale la cele ce contin texte corecte, paginile clonate sunt encodate, adica ocolesc filtrele bazate pe continut, iar in e-mail-uri se ataseaza fisiere HTML, in loc de URL", a explicat un alt reprezentant al BitDefender, Catalin Cosoi.

In 60 la suta dintre fraudele inregistrate de companii sunt implicati angajati ai acestora, potrivit unui studiu prezentat de firma S&T Romania. Fraudele reprezinta cinci la suta din cifra de afaceri anuala a companiilor, iar mai mult de jumatate din fraude sunt detectate accidental, conform sursei citate.

Material furnizat de Agentia de Presa AGERPRES Cititi mai multe articole din arhiva SMARTfuture
Stiri IT&C dupa brand
Nvidia
Vostro
Ortec
Orange
Nvidia
Vodafone
Razer
Dell
Mac Pro
Quad SLI
Asesoft
Nvidia nForce
RomCard
WiMax
R&M
Windows
Rack-Soft
AMD
N-Gage
MarketOnline
Microsoft
PCfun.ro
Crescendo
Speed-Link
Check Point IPS
Sony
SimpliQ
Motorola
Romtelecom
MCTI
Cobra
EBS
BenQ
Whistler
Nokia
Fitel
S&T
Moov
Asus
Star Real10
SMART press
Falcon Electronics
HSUPA
Softtrade
Dell
SimpliQ
Mio Technology
FunGift.ro
Gecad Net
SonicWall
LLP Bucharest
Nvidia GeForce
My Vodafone
Cosmote
Ewir
Microsoft
Check Point
Handycam
Konica Minolta
Beltronics
Roccat
Xeno
IDC
CartePremium
ClickNet
ElectroFun.ro