transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Partener solutii hosting:


SimpliQ

Partener business:


SMARTfinancial

SMARTfuture - un proiect:


Smart Press

BitDefender a identificat noi modalitati de distribuire a troienilor

BitDefender

Cercetatorii laboratorului BitDefender au identificat o noua retea de distributie de malware realizata prin intermediul mesajelor spam, bazata pe fragmente de stiri din viata vedetelor americane Angelina Jolie, Britney Spears si Barack Obama.

Mesajele sunt destinate descarcarii si instalarii de aplicatii malitioase, directionand utilizatorii naivi catre o pagina web care aparent ar contine un videoclip al vedetei in cauza. In realitate, pagina respectiva este de fapt o simpla imagine a unui cititor de continut video (video player), legata la un fisier binar executabil.

Pentru vizionarea videoclipului, utilizatorii sunt sfatuiti sa descarce un upgrade de Adobe Flash, care se dovedeste a fi troianul Trojan.Downloader.Tibs.GZM. Mai mult decat atat, fisierul executabil porneste automat descarcarea, printr-o practica uzual intalnita denumita "drive-by-download". Astfel, in momentul descarcarii aplicatiei, troianul instaleaza diferite tipuri de malware, inclusiv binecunoscutul "raufacator" Trojan.Peed.JPU.

Noua retea de distributie vizeaza in mod evident atat utilizatorii de calculator cu notiuni limitate in ceea ce priveste securitatea informatiilor, cat si acei utilizatori care ignora in mod deliberat regulile minime de securitate, lasand acces liber atacatorilor la calculatoarele personale.

"Aceste mesaje fac parte dintr-un val mai mare de incercari de a infecta utilizatorul cu diverse tipuri de troieni. Acestea au inceput sa invadeze pur si simplu casutele postale ale utilizatorilor din intreaga lume cu doar doua zile inaintea acestui comunicat. Deghizate initial in mesaje cu o structura singulara, numarul de variante a crescut ajungand intr-un timp scurt la trei: o categorie ce include o singura parte, precum un corp text simplu, alta cu o parte HTML, si ultima folosind template-uri ale clientului de mail Opera", a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, BitDefender.

Pentru a spori rata de succes a atacurilor, autorii de spam folosesc o serie de cuvinte cu priza la public, care starnesc curiozitatea si care sunt afisate alternativ in corpului mesajului. In ciuda faptului ca fiecare mesaj foloseste stiri fictive "de ultima ora" si titluri sugestive, toate trimit victima catre un URL care se termina fie cu stream.html fie cu watchit.html. Chiar daca aceasta abordare este extrem de similara unei incercari anterioare care implica si alte vedete, tipurile de malware si serverele de hosting au fost acum schimbate. Noului troian i-a fost astfel desemnata o alta utilitate pentru a evita detectia de catre filtrele antispam.

Solutiile profesionale de securitate BitDefender dispun atat de intrumente de filtrare cat si de detectie ale mesajelor spam sau a codurilor malitioase. Pentru a va asigura securitatea informatiilor si a naviga linistit pe Internet, BitDefender recomanda intalarea unei solutii profesionale cu protectie anti-malware.

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. inca de la inceputurile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele in materie de preventie proactiva a pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. In fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale in deplina siguranta. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume. Cititi mai multe articole din arhiva SMARTfuture
Stiri IT&C dupa brand
Asus
HSUPA
CartePremium
Vodafone
S&T
Sony
Microsoft
Softtrade
Check Point
Gecad Net
Konica Minolta
Handycam
Motorola
Nokia
Nvidia
Rack-Soft
Mac Pro
RomCard
R&M
Romtelecom
ElectroFun.ro
MarketOnline
Nvidia
ClickNet
N-Gage
AMD
Cobra
Dell
FunGift.ro
Star Real10
Xeno
My Vodafone
Mio Technology
Roccat
Beltronics
SimpliQ
WiMax
Speed-Link
Falcon Electronics
Moov
Quad SLI
Microsoft
Cosmote
LLP Bucharest
BenQ
Fitel
Ewir
Crescendo
Nvidia nForce
Nvidia GeForce
IDC
SMART press
MCTI
Orange
Dell
Check Point IPS
Ortec
SimpliQ
EBS
Razer
Asesoft
Windows
PCfun.ro
SonicWall
Vostro
Whistler