transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Partener solutii hosting:


SimpliQ

Partener business:


SMARTfinancial

SMARTfuture - un proiect:


Smart Press

Comertul electronic - noi recorduri asteptate in 2018

In anul 2017, asa cum era de asteptat, platile online au inregistrat noi recorduri - atat ca valoare, cat si ca numar de tranzactii efectuate de clienti in Romania. Dincolo de plati facturi si alte astfel de utilizari ale cardului, comertul electronic este "responsabil" pentru aceste noi cresteri. Publicul are tot mai multa incredere in e-commerce si in platile online, fiind tot mai dispus nu doar sa comande de pe internet, ci si sa plateasca in avans, cu cardul, in momentul in care efectueaza comanda.

Comertul electronic a atras noi categorii de clienti in anul 2017 si acelasi trend pare sa fie valabil si in 2018. Pe langa tinerele generatii care descopera an de an in mod natural mediul e-commerce, inca sunt atrase persoane din alte generatii, grupe diverse de varsta, oameni care au auzit de comenzile de pe internet, dar din diverse motive nu au considerat pana la momentul respectiv ca aceasta modalitate de shopping li se adreseaza. Dupa prima comanda, restul este usor: dupa ce descoperi avantajele magazinelor online, nu vei mai renunta la acest mod de achizitie, ba chiar vei fi tot mai tentat de a deveni in online pentru alte cumparaturi.

Ca si in anii trecuti, cea mai mare dinamica se observa pe zona de electroIT si pe cea de fashion - imbracaminte, incaltaminte, accesorii. Daca telefoane, tablete, laptopuri si electrocasnice se comanda oarecum mai rar, hainele sunt obiecte cu un ritm de update mult mai accelerat - avem nevoie de multe tipuri de haine si deci cumparaturile de acest gen au o frecventa mare.

De la pantaloni, bluze, tricouri si fuste pana la geci, sosete si colanti, toate se pot comanda online in cele mai bune conditii de pret, calitate, confort al achizitiei. Cu plata online, ramburs sau prin transfer bancar, pachetele ajung la destinatie prin intermediul firmelor de curierat rapid. Astfel, ajung repede si in siguranta la domiciliul clientului sau oriunde solicita acesta (de exemplu la locul de munca).

Se poate spune ca piata de e-commerce este matura in acest moment in Romania, desi va mai avea mult de crescut pana va atinge pietele din alte tari mai dezvoltate. Maturitatea se refera la numarul mare de magazine online existente pe piata in toate categoriile, la avansul tehnologic al platformelor, la prezenta corporatiilor in acest domeniu, alaturi de IMM-uri, dar si la reglementarea legala destul de coerenta, in avantajul clientilor. Cititi mai multe articole din arhiva SMARTfuture
Stiri IT&C dupa brand
SimpliQ
Check Point
Orange
Mac Pro
SonicWall
IDC
Asus
Sony
LLP Bucharest
Star Real10
R&M
Nvidia GeForce
N-Gage
EBS
Microsoft
Nvidia
Romtelecom
ElectroFun.ro
MCTI
My Vodafone
MarketOnline
Ewir
Rack-Soft
Check Point IPS
Vostro
Asesoft
BenQ
SMART press
Motorola
Whistler
Cosmote
Mio Technology
Nokia
Gecad Net
Falcon Electronics
WiMax
Moov
FunGift.ro
Nvidia
Konica Minolta
ClickNet
Microsoft
PCfun.ro
Speed-Link
Dell
SimpliQ
Crescendo
Vodafone
Cobra
Xeno
Softtrade
S&T
Roccat
Dell
Ortec
Beltronics
Fitel
Handycam
Nvidia nForce
CartePremium
RomCard
Quad SLI
HSUPA
AMD
Razer
Windows