transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania

Partener solutii hosting:


SimpliQ

Partener business:


SMARTfinancial

SMARTfuture - un proiect:


Smart Press

Declaratia 200, calea spre donarea celor 2% si in anul 2017

La fel ca in anii trecuti, in 2017 se poate dona 2% din impozitul pe venit, printr-o procedura extrem de simpla. Cei care au realizat in 2016 venituri din afara salariilor (de exemplu chirii, piata de capital, pariuri sportive online etc.) au oricum obligatia de a completa si de a depune pana la 25 mai 2017 acest formular 200.

Descarcat de aici, formularul 200 este deja completat cu datele unui ONG - Fundatia Refresh - care va fi astfel sprijinit fara costuri: contribuabilul va informa astfel ANAF despre solicitarea sa de a-i fi redirectionat 2% din impozitul pe venit catre respectivul ONG. Procedura este una simpla si rapida, fara costuri si fara birocratie suplimentara.

"Una dintre directiile in care ne implicam este cea sociala: ajutam familii ajunse in situatii limita. Si tu poti ajuta astfel de persoane prin intermediul fundatiei noastre. Printr-un gest simplu, asa cum este completarea unui formular, puteti ajuta foarte mult. Acest gest nu va costa nimic, sunt bani care oricum se duceau la bugetul statului. Cum puteti face asta? Descarcati formularul potrivit", este invitatia postata de Fundatia Refresh pe website-ul propriu, accesibil la adresa www.fundatia.eu.

Declaratia 200 se depune an de an la ANAF, pana la data de 25 mai, de catre persoanele care au venituri din activitati independente ce trebuie declarate in acest mod. Mai departe, organul fiscal proceseaza declaratia si emite ulterior decizia de impunere (care poate insemna o suma de plata sau nu, in functie de situatie). In orice caz, redirectionarea celor 2% catre un ONG (orice Asociatie sau Fundatie non-guvernamentala inregistrata in tara noastra in mod legal) nu implica niciun cost special. Contribuabilul nu plateste nimic in plus, insa face cu siguranta o fapta buna.

Exemplul de mai sus este asadar legat de cauze sociale sprijinite de fundatia mentionata. Cei care au alte ONG-uri preferate, pe care doresc sa le sprijine, pot descarca un formular 200 direct de pe website-ul ANAF, completand personal datele respectivului ONG. De asemenea, si alte fundatii si asociatii ofera sustinatorilor formulare deja completate cu datele lor, pentru a economisi timp si pentru a eficientiza intreaga procedura de "donatie". Cititi mai multe articole din arhiva SMARTfuture
Stiri IT&C dupa brand
Ewir
Asus
Vodafone
Falcon Electronics
Xeno
Fitel
Ortec
Windows
Cosmote
Star Real10
Nokia
AMD
N-Gage
Motorola
PCfun.ro
Nvidia
Check Point
Microsoft
Microsoft
Razer
R&M
Dell
EBS
Rack-Soft
ClickNet
RomCard
Softtrade
WiMax
LLP Bucharest
Sony
Romtelecom
Moov
Gecad Net
MCTI
BenQ
CartePremium
SMART press
MarketOnline
Asesoft
My Vodafone
HSUPA
Speed-Link
FunGift.ro
Roccat
Whistler
Dell
Crescendo
Quad SLI
IDC
S&T
Mio Technology
Nvidia
SonicWall
Orange
Mac Pro
Konica Minolta
SimpliQ
Handycam
Beltronics
Cobra
Vostro
Nvidia GeForce
Nvidia nForce
SimpliQ
Check Point IPS
ElectroFun.ro